Rick, de tech-geek's blog over computer services

Een gaming monitor voor een optimale spelervaring!

Meerwaarde van gaming monitoren
Voor wie zich graag 100% in zijn favoriete spel inleeft en net een stapje verder wilt gaan om de game-ervaring nog beter te maken, is een professionele gaming monitor een must-have. Een gaming-monitor heeft - naast de standaard kwaliteiten en eigenschappen die een gewone monitor aanbiedt - nog veel meer in petto, waardoor gamen een geheel nieuwe ervaring wordt. Dit draagt bij aan de optimale en ongelooflijk realistische weergave van het spel.

De voordelen 
Een monitor moet aan bepaalde eisen voldoen om als een ware gaming monitor beschouwd te worden. Zo is de reactietijd van het beeld laag (niet meer dan 2ms) om de beelden vloeiender te maken, en zorgt een speciaal TN paneel voor extra snelheid. Daarbij is de Hertz-waarde van dergelijke monitors hoog - 120 of 144 Hz - om het beeld sneller te doen verversen. Bij exemplaren zoals de Asus ROG Swift kan dit zelfs geboost worden tot 164 Hertz.(1) Een G-Sync of FreeSync monitor vermindert daarbij ook stuttering en haperingen om uw spelervaring te optimaliseren.

Extra specs
Een Full HD of zelfs Ultra HD resolutie zorgt daarnaast voor een geperfectioneerde weergave van de beelden en scherpere details. Gaming monitors kunt u over het algemeen verkrijgen vanaf 24 inch of groter, wat bijdraagt tot de real-life ervaring van het spel en de acties nog realistischer maakt. Daarbij zijn naming-monitoren vaak ergonomisch om comfort te verzekeren en de spelers alert te houden wanneer het nodig is. Ook geïntegreerde oogbescherming - dat langer en alerter gamen mogelijk maakt - mag bij een professionele monitor niet ontbreken. Voor de echte doorwinterde gamers die niet verzadigd zijn met één uur spelen, zorgt de Flicker-Free en Low Blue Light Technology - dankzij een filtering van het blauwe licht spectrum tot wel 70% - voor minder oogbelasting, hoofdpijn en slaapproblemen. Een Black eQualizer Color Engine zorgt dan weer voor een goede lichtbalans op het scherm waarbij donkere delen beter zichtbaar worden zonder dat de lichte delen te fel zijn. Daarbovenop kan een gaming monitor manueel gedraaid worden waardoor de speler zelf kan kiezen vanuit welke hoek hij het scherm ziet. (2)
Naast de meerwaarde die een gaming monitor biedt moeten ook de extra tools niet onderdoen. Zo vormt de combinatie van een professionele gaming monitor en een gaming headset of muis een dodelijke combinatie.

Enkel voor échte gamers
Gaming monitoren geven je de extra luxe die je nodig hebt om je ten volle in het spel in te leven. De meerwaarde die een zo'n monitor je geeft staat symbool voor de exclusiviteit en authenticiteit van professioneel gaming-apparatuur, waar men gerust u tegen mag te zeggen. Het is onmisbaar voor iedere gamer die het spel écht serieus neemt.  Er zijn tal van degelijke gaming monitoren met goede specs beschikbaar, en dat tegen een scherpe prijs.

(1)http://www.pcgamer.com/the-best-gaming-monitors/ (2)http://info.benq.us/blog/five-ways-a-professional-gaming-monitor-gives-you-a-winning-advantage


Delen